Sales enablement

Verhoog de effectiviteit van je sales activiteiten door marketing en sales op elkaar af te stemmen.

Marketing en sales als één team

Sales enablement is het ‘verbeterproces’ om je salesteam te voorzien van alles wat er nodig is om succesvol te kunnen verkopen. Sales enablement zorgt voor betere verkoopresultaten en voor een betere samenwerking tussen marketing en sales.

Dan gaat het over het eenvoudig en efficiënt maken van het verkoopproces door bijvoorbeeld waardevolle informatie te verstrekken aan sales vanuit het leadwerving of lead nurturing proces. Of door inzicht te bieden in het gedrag of ‘pijnppunten’ van leads en klanten.

Gedrag van leads uit zich, als het goed is, in engagement met de content die je produceert. Een wisselwerking tussen marketing en sales ligt dus op het vlak van waardevolle content die klanten helpt; artikelen, whitepapers, webinars of een infographic.

Onderdelen van sales enablement zijn onder andere:

  • Organisatie- en cultuurontwikkeling, met als doel marketing en sales effectief samen te laten werken, met gedeelde KPI’s.
  • Uitwisseling van inzichten en informatie die sales helpt beter te verkopen, en die marketing helpt betere content en journeys te produceren
  • Het inrichten van systemen en tools die het salesproces stroomlijnen.

ONZE OPLOSSINGEN

DIENSTEN

NEEM CONTACT MET MIJ OP


    MERKEN DIE WIJ LATEN GROEIEN

    Meer weten over onze aanpak en resultaten?