Leadgeneratie

Creëer een constante stroom van kwalitatieve leads

Met leadgeneratie wil je in contact komen met potentiële klanten om ze stap voor stap te interesseren in je product of dienst. Het is een relatief lang proces waar het opbouwen van merkvoorkeur, overtuigen van de kennis en kunde van je bedrijf en aanzetten tot conversie samengaan.

Dit koopproces wordt ook wel de buyer journey genoemd. Een belangrijke eerste stap is het bepalen wie je doelgroep is en welke behoeften ze hebben. Met deze ‘buyer persona’ kun je gerichter je doelgroep benaderen.

Leadgeneratie kan met de inzet van online advertenties (outbound) of door content aan te bieden met informatie die je potentiële klant op dat moment nodig heeft (inbound) bijvoorbeeld met een blog artikel of whitepaper. Een belangrijk doel is het verkrijgen van contactgegevens. Beide methoden versterken elkaar.

DeClubb biedt het volledige pakket voor online leadwerving aan:

Google Ads

Ook binnen B2B speelt Google Search een belangrijke rol. Via always on campagnes op Google AdWords zijn we altijd aanwezig zodra een potentiële klant in actie komt. Met campagnes gebaseerd op zoekvolumes en geoptimaliseerd op Cost Per Acquisition.

Landingspagina’s

Goede landingspagina’s sluiten aan op de behoefte en de verwachting van de bezoeker. Idealiter is deze pagina gekoppeld aan een Call To Action in de vorm van bijvoorbeeld een whitepaper. Goede landingspagina’s zijn met SEO tevens beter vindbaar in de organische resultaten van Google.

LinkedIn

LinkedIn biedt veel mogelijkheden om goed te segmenteren op bijvoorbeeld functietitel of regio, maar ook op branche of activiteit. Met LinkedIn bereiken we potentiële klanten die zich in de ‘think’ fase bevinden. Vervolgens kun je deze doelgroep weer naar de ‘do’ fase sturen door middel van retargeting.

Email en lead nurturing

Nog te vaak wordt bij B2B organisaties te weinig gedaan met email marketing. De data is al wel aanwezig, maar er worden simpelweg geen mailtjes gestuurd of er bestaat geen goede strategie. En dat is jammer want naast het koesteren van bestaande klanten zijn het ‘bekende’ bedrijven die al interesse getoond hebben. Die zijn vaak ontvankelijker voor nieuws, aanbiedingen en kennisdeling.

Content die helpt

Kwalitatief goede en nuttige content biedt hulp voor specifieke vraagstukken, bouwt aan merkvoorkeur en zet aan tot actie – zonder contact met een verkoopafdeling. Vaak is het mogelijk om contactgegevens te verkrijgen van een potentiële klant. Voor wat, hoort wat.

Nuttige content biedt een roadmap om problemen op te lossen. Zoals een checklist of een casus en gesegmenteerd op de specifieke doelgroep met specifieke voorbeelden. DeClubb helpt deze content te creëren en te verspreiden in de juiste vorm, op het juiste moment.

NEEM CONTACT MET MIJ OP


    Meer weten over onze aanpak en resultaten?