Hoe wij werken

Chemie

Het begint met chemie. De klik waardoor we vertrouwen krijgen in elkaar en de neuzen dezelfde kant op staan. We kruipen daarom eerst in de huid van jouw organisatie om je bedrijf, de klanten, de propositie en markt goed te begrijpen. Nodig om de juiste strategie te bepalen, maar ook om dezelfde taal te spreken.

Van chemie naar strategie

Na de chemie komt de strategie. Onze aanpak richt zich op de verschillende fases van de marketing funnel. Deze loopt van merkbekendheid en autoriteit tot aan retentie, en alles wat daartussen zit. Per fase verschilt de boodschap en vorm met als enig doel: overtuigen en verzilveren.

Data-driven Campagnes

Meetbaar Resultaat

Relevante Marketing

Focus op Kennisdeling

Bereik

Het begint natuurlijk met het eerste contact. Mensen moeten weten dat je er bent, dat je merk bestaat voordat ze je in overweging nemen. De “Awareness” fase richt zich op merkbekendheid.

Bereik is erop gericht om je merk, product of dienst bij zoveel mogelijk mensen op het netvlies te krijgen. Door aanwezig te zijn op de plekken waar je doelgroep zich bevindt. Door continu aanwezig te zijn, want om opgemerkt te worden zijn een behoorlijk aantal contactmomenten nodig.

Aantrekken

Sta je bij je doelgroep op de radar met je merk en de oplossingen die je biedt, dan is aantrekken van je potentiële klant naar je website prioriteit nummer 1. Dat doe je bijvoorbeeld door goed vindbaar te zijn in Google. Of door  waardevolle informatie te bieden die je klant helpt een probleem op te lossen via in een social post. Het doel in deze fase is website traffic en engagement.

Overtuigen

Beslissingen worden genomen op basis van vertrouwen. Vertrouwen bouw je op door mensen te overtuigen van je autoriteit en door een veilige keuze te bieden. Zowel op je website als daarbuiten etaleer je je kennis en kunde zodanig dat je overtuigend dé oplossing biedt voor je klant. Met content die helpt, en een website die makkelijk navigeert en de informatie biedt die wordt gezocht.

Het doel van deze fase is leadgeneratie, het verkrijgen van first party data, en mensen een aankoop te laten overwegen. Via vindbaarheid in Google, met overtuigende content marketing en aanwezigheid in bijvoorbeeld LinkedIn.

Verkopen

Wanneer de producten of diensten complexer en duurder zijn –zoals de meeste B2B producten en diensten– dan duurt het aankoopproces vaak behoorlijk lang. Idealiter hebben de voorgaande fasen een lead opgeleverd waardoor gericht we kunnen overtuigen en aansturen op conversie.

Vaak moet de (potentiële) klant er nog aan worden herinnerd dat je bestaat en wat je te bieden hebt, via lead nurturing. Dat geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Email marketing, marketing automation en content marketing spelen hier een belangrijke rol.

Retentie

Klanten moet je koesteren. Als je zóveel moeite hebt gedaan om iemand te overtuigen dan wil je er alles aan doen om die klant te houden. Of zelfs laten terugkeren voor een volgende aankoop.

Daarvoor blijf je in contact met je klanten. Niet te veel, niet te weinig en altijd relevant zodat je een relatie opbouwt en onderhoudt.

Ambassadeurs

Trouwe klanten zijn niet alleen goud waard omdat ze omzet opleveren. Tevreden klanten vertellen vaak uit eigen beweging dat ze tevreden zijn aan wie het maar wil horen. Deze aanbeveling noemen we ambassadeurschap. Dat kan via een review, een enthousiast verhaal aan een kennis of een reactie in een blogpost. Ambassadeurschap kun je ook stimuleren door er iets tegenover te zetten. Bijvoorbeeld korting bij een volgende aankoop.

Meer weten over onze aanpak en resultaten?