B2B Brand Building

Merkvoorkeur bij B2B beslissers en beïnvloeders wordt gebouwd op vertrouwen en zekerheid. Vertrouwen in de kennis en expertise die je als bedrijf kunt leveren en de zekerheid dat de juiste keuze is gemaakt.

Nog te vaak wordt B2B marketing geassocieerd met ‘platte’ leadcampagnes. Van het soort ‘u vraagt wij draaien’. Dit stelt vaak teleur en dat is voor ons geen verrassing. Merkvoorkeur speelt een belangrijke rol in het B2B beslissingsproces. Dat verdient tijd en een strategie.

Die merkvoorkeur bouw je op door slim om te gaan met de kennis die je in huis hebt en door je doelgroep effectief te bereiken in elke fase van het oriëntatie- en beslistraject. ‘Allways on’ dus. En door de juiste keuze te bevestigen. Door bijvoorbeeld testimonials of via influencer marketing.

B2B beslissers en beïnvloeders gebruiken meer informatiebronnen dan eerdere generaties en verwachten een efficiënte en naadloze online ervaring. En willen vooral geholpen worden. Met kennis, kunde of een oplossing voor een vraagstuk.  DeClubb help met stategie, creatie en de inzet van de benodigde media om je doelgroep te bereiken en te overtuigen.

Always on

Het B2B beslisproces duurt vaak maanden en een beslisser doorloopt verschillende stadia voordat een keuze wordt gemaakt. Bovendien meerdere beinvloeders.

Traditionele leadgeneratie campagnes slaan de plank vaak mis omdat ze maar kort een heel beperkt deel van de doelgroep effectief kunnen bereiken.

Zorg er daarom voor dat je ‘top of mind’ bent bij je doelgroep. Dat doe je door voortdurend online contactmomenten te creëren. Door aanwezig zijn zodra er online wordt gezocht naar een oplossing voor een vraagstuk of specifieke kennis, maar ook door simpelweg aanwezig te zijn op die plekken waar je doelgroep zich bevindt.

Content is King

Kwalitatief goede en nuttige content bouwt aan merkvoorkeur en zet aan tot actie – zonder contact met een verkoopafdeling. Om deze content aan te kunnen bieden is inzicht nodig in je doelgroep en de vraagstukken die bij je doelgroep spelen.

  • Nuttige content biedt een roadmap om problemen op te lossen. Zoals een checklist of een casus.
  • Nuttige content is toegespitst en gesegmenteerd op de specifieke doelgroep met specifieke voorbeelden.
  • Nuttige content is toegankelijk en is toegespitst op de informatiebehoefte op het moment in de besliscyclus., van hoog over tot gedetailleerd.

Content die help, verkoopt. Content die probeert te verkopen, doet dat niet.

Als B2B producent of dienstverlener heb je heel specifieke kennis en kunde die interessant is voor je doelgroep. DeClubb ontsluit die kennis en zet dit om naar waardevolle content waarmee we de doelgroep effectief bereiken in elke fase van he beslisproces. .

Benieuwd naar onze aanpak? MEER WETEN –>

NEEM CONTACT MET MIJ OP


    Meer weten over onze aanpak en resultaten?